059/260-295 vodoherc@teol.net
...

Високе зоне добијају воду

20.06.2018.

Ово љето за потрошаче у високим градским зонама биће много лакше од предходних, пошто ће добити питку воду. Боље снабдијевање имаће и становници Засада и Мостаћа , а по први пут насеље Богданића До, од недавно је повезан на водоводну мрежу. Чатрње и цистерне и даље ће повремено користити само један број становника Горњих Полица и Црквине. Они ће за квалитетније водоснабдијевање чекати трећу фазу капиталног пројекта реконструкције и проширења водоводног система, чијим завршетком ће се направити прстен око града, да потрошачи не би долазили у ситуацију да буду без воде.

„Пројекат за израду новог цјевовода, на основу кога треба да се распише тендер је завршен. Треба обезбиједити додатни новац за резервар Полице од 2500 кубика и Црквину од 250 кубика“ објашњава директор требињског Водовода Спасоје Радовић.

Он обећава да ће и становници ових насеља воду добити ове или најкасније наредне године.

Портошачи у високим зонама Потклисје, Подгљивље и Подвори љетос ће одахнути, јер слаб притисак и чатрње замјенити нормалан притисак из славина.

Радови на овом пројекту почели су прошле године, систем је завршен, урађене су пумпне станице Потклисје и Подвори, а у току је пробни рад пред технички пријем водоводне мреже.

„У пробној фази треба да се виде недостаци који ће се, уколико се уоче, бити отклоњени„ наводи Радовић.

Требињски „Водовод“ ради и нови цјевовод према Драженској гори и „Граду сунца“ дужине преко четири километра, који ће стабилизовати снабдијевање водом насеља Засад и Мостаћи, који су прошлог љета имали лош притисак или остајали без воде.

У требињском „Водоводу“ најављују трећу фазу капиталног пројекта чијом реализацијом Требињци не би требали долазити у ситуацију да због квара на водоводној мрежи и пуцања цијеви град дуже вријеме остане без воде.

Хидроелектране на Требишњици су расписале тендер за изградњу новог резеровара „Врело око 2“, а из градске управе наводе да ће ускоро бити расписан међународни тендер за радове на цјевоводу лијевом обалом Требишњице.

Након завршетка свих послова на лијевој обали ријеке и спајања са постојећим цјевоводом на десној обали, у Требињу ће бити два независна подсистема, па кварове на водосистему потрошачи не би требали осјетити.

У „Водоводу“ најављују и реконструкцију цјевовода, чији профили не одговарају броју прикључака након што су се насеља проширила.

Потрошња воде у Требињу у љетном периоду је за око 30 одсто виша него зими.

Copyright © 2019