059/260-295 vodoherc@teol.net
...

Озваничен почетак радова на изградњи подсистема водоснабдијевања лијевом обалом Требишњице

25.03.2019.

Озваничен је почетак радова на изградњи подсистема водоснабдијевања у насељима на лијевој обали Требишњице.

Вриједност уговора је 1.890.665 КМ (без ПДВ-а), извођач радова „БУК промет“ д.о.о. Бијељина, а рок за завршетак радова је 12 мјесеци.

„У склопу радова који су дефинисани овим уговором, биће реконструисано и изграђено око 4,5 км цјевовода за водоснабдијевање од бране Горица до Каменог моста, ул. Милоша Црњанског до ул. др Левија“, саопштено је из Градске управе.

Водоводни подсистем лијевом обалом ријеке омогућиће и алтернативно водоснабдијевање града у случајевима хаварија или реконструктивних захвата на главном дистрибутивном цјевоводу који воду са изворишта „Око“ допрема у градски водовод.

У Градској управи напомињу да је ово четврти уговор који се реализује у оквиру пројекта „Водовод и канализације у Републици Српској“.

„Пројекат се на простору града Требиња проводи од 2011. године с циљем да се обезбиједи поуздано снабдијевање здравом питком водом за што већи број становника града, а посебно онима којима те услуге до сада нису биле обезбијеђене. Ово ће резултовати побољшањем хигијенских и здравствених услова живота становништва те бољом заштитом квалитета животне средине кроз рехабилитацију постројења за пречишћавање отпадних вода“, кажу у Градској управи.

Подсјећају да су до сада употпуности реализовани уговори „Изградња резервоара Крш, реконструкција и изградња два цјевовода: р. Хрупјела-Виногради и р. Крш-Школски центар“ и „Реконструкција и изградња цјевовода за водоснабдијевање у насељима Виногради, Хрупјела и Подвори, изградња резервоара у Подгљивљу и Хрупјела-Клис“, док је уговор „Рехабилитација постројења за пречишћавање отпадних вода“ у фази реализације.

Половина средства за реализацију пројеката обезбијеђена је кредитом Европске инвестиционе банке, 35% су грант средства, а 15% учешће Града.

Copyright © 2019