059/260-295 vodoherc@teol.net
...

Након деценије и по вода стиже у Богданића до

10.05.2018.

Насеље Богданића до у мјесној заједници Горица ускоро ће добити квалитетно снабдијевање питком водом, чиме ће након скоро деценију и по бити ријешен највећи инфраструктурни проблем дијела града са око 25 породичних стамбених објеката, у којима углавном живе избјегли из Дубровника.

Начелник Одјељења за просторно уређење Града Требиња Марко Рикало за Радио Требиње истиче да је изграђени цјевовод, дужине 990 метара, испитан и већ пуштен у пробни рад, а у току је прикључивање појединих објеката на систем градског водовода.

„У току сљедеће седмице бићи урађен и технички пријем радова тако да очекујемо да ће за десетак дана комплетни радови бити завршени за добијање употребне дозволе“, истиче Рикало.

Пројекат је у цјелости финансиран из градског буџета, а радове је изводио „Водовод“ Требиње.

„Вриједност уговора је око 40.000 КМ а квалитетним пројетовањем су за више од половине смањени трошкови који су били предвиђени ранијим пројектом, а који је управо због висине инвестиције већ десетак година чекао на реализацију“, појашњава Рикало.

Он истиче да је изградња система водоснабдијевања Богданића дола први значајни резултат сарадње Градске управе са одборима мјесних заједница, јер је управо од представнике мјесне заједнице Горица пројекат и кандидован као приоритетан за рјешавање.

Додаје да је овим стављена тачка на један од највећих проблема у области комуналне инфраструктуре у граду јер сматра „непојмљивим да у 21. вијеку неко нема воду за пиће – а удаљен је свега три или четири километра од центра града“.

„Пројектом није само обезбијеђено квалитетније снабдијевање водом постојећих објеката, већ су створени услови и за водоснабдијевање на новим грађевинским парцелама, односно за ширење града на том подручју“, закључује Рикало.

Copyright © 2019